- 9/29/2016
- 0 Comments
Když se řekne M&S,
většina lidí si vybaví módu a oblečení. Není však na škodu,
zavítat i do jejich oddělení s potravinami. Málokdo ví, že M&S funguje od roku 1884 a jako první obchod zavedl v 70.
letech označení data spotřeby na svých potravinách. A před pár
lety se stal prvním prodejcem, který uvedl, že z celého
sortimentu potravin odstraní všechna umělá barviva.
- 9/24/2016
- 0 Comments
Nastala doba, kdy máme skleník plný
rajčat. Možná máte taky stejný problém. Rajčata dozrávají
tak rychle, že se nestíhají krájet do leča. Pokud nevíte, co s
úrodou, uvařte si kečup.
- 9/09/2016
- 0 Comments
Rychlé občerstvení
neboli fastfoody se staly po revoluci symbolem západního stylu
života. První pobočka McDonald's se v Praze otevřela v roce 1992.
Od té doby získávaly na popularitě a nyní je jimi český trh
doslova přesycen. Obří burgery na nás čekají ve filmech, v
reklamách, v denním tisku. Napsala se už řada studií o tom, že
"rychlé jídlo" není příliš zdravé a stojí za řadou
civilizačních chorob v případech, kdy lidé hamburgerem nahradili
plnohodnotný oběd. Hamburger si vybudoval kvůli rychlému
občerstvení špatnou pověst.
- 9/02/2016
- 0 Comments
Řepa je typickým reprezentantem
podzimní zeleniny. A právě nyní nastal čas sklizně. Pokud se
nerozhodneme zrovna pro zavařování, můžeme jí použít do
polévky. Červená řepa obsahuje betain, který brání kornatění
tepen a podporuje činnost jater. Také aktivuje tvorbu červených
krvinek a díky tomu zásobuje buňky kyslíkem.
- 8/28/2016
- 1 Comments
Pokud chceme dobře
vařit, musíme mít dobré suroviny. Chuť každé potraviny vzniká
už při jejím pěstování nebo chovu. Můžete být sebelepší
kuchař, ale pokud máte nekvalitní potraviny, nevykouzlíte nic.
- 8/27/2016
- 0 Comments
U nás doma se tento tvarohový koláč
těší velké oblibě. A není nic rychlejšího, než spojit domácí
tvaroh se zbytkem surovin a během pár minut vykouzlit lehký
tvarožník pro neohlášenou návštěvu.
- 8/20/2016
- 0 Comments