Tvarohový koláč

8/20/2016


U nás doma se tento tvarohový koláč těší velké oblibě. A není nic rychlejšího, než spojit domácí tvaroh se zbytkem surovin a během pár minut vykouzlit lehký tvarožník pro neohlášenou návštěvu.

 

Ingredience


750 g tvarohu
120 g másla
100 g cukru
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
3 vejce
11 lžic špaldové mouky
šťáva z citrónu

Posypka
160 g hrubé mouky
80 g cukru
80 g másla

  1. Do mísy nasypejte všechny sypké suroviny – cukr, prášek do pečiva a špaldovou mouku. Vše společně promíchejte. Pomocí robotu ušlehejte vejce, změklé máslo společně s tvarohem. Pokud používáte tučnější domácí tvaroh, nemusíte máslo vůbec přidávat. Poté do ušlehaného tvarohu přisypejte sypkou směs. Nakonec přidejte šťávu z citrónu.

  2. Vše míchejte dokud nevznikne hladké těsto. Hustotu můžete zjemnit přidáním vlažného mléka. Hladké těsto nalejte do připravené dortové formy, kterou dobře vymazejte. Nakonec koláč zasypejte bohatě posypkou.

  3. Zapněte troubu a předehřejte jí na 160 - 170 °C. Koláč pečeme 35 - 40 minut. Nelekejte se, pokud koláč vytáhnete z trouby a bude se tvářit nedopečeně. Je to velkým množstvím tvarohu. Ale nebojte se, po pár minutách koláč začne klesat na objemu a ztuhne.

Podle ročního období můžete do tvarohového koláče přidávat ingredience navíc. V zimě není špatné přidat skořici a višně v rumu, v létě černý rybíz a na podzim třeba ořechy.

Mohlo by se Vám také líbit

0 komentářů

Oblíbené příspěvky